Ben Saunders wint The voice of Holland

In een zinderende finale heeft Ben Saunders het eerste seizoen van The voice of Holland op zijn naam geschreven. De zanger uit Hoorn liet met 59% van de stemmen Pearl Jozefzoon uit het team van Nick en Simon achter zich.

Favorietenrol
Sinds zijn overdonderende Blind Audition werd het talent uit het team van coach Roel VanVelzen gezien als gedoodverfde favoriet. Nadat de andere talenten de afgelopen weken steeds meer in de buurt van Ben kwamen, wist Ben zijn favorietenrol in de finale toch weer waar te maken.

Downloads
De week voor de finale van The voice of Holland waren de singles van de vier finalisten al te downloaden. Het aantal downloads telde mee in de einduitslag. Al die tijd had Ben met zijn single ‘Kill For A Broken Heart een voorsprong op de andere finalisten. De single van Pearl werd in eerste instantie het minst gedownload. Tijdens de finale-avond wist zij die achterstand in te halen op de twee andere finalisten Kim de Boer en Leonie Meijer.

Nummer 1
In de loop van het programma stond Ben Saunders al twee keer op de eerste plaats in de hitlijst met de nummers ‘If You Don’t Know Me By Now’ en ‘When A Man Loves A Woman’. Hij had zelfs de unieke eer zichzelf van de eerste plaats te stoten.

Prijzen
Als winnaar van The voice of Holland mag Ben een single en album opnemen, krijgt hij een auto en staat hij driemaal in het voorprogramma van Kane in Ahoy.

(bron: thevoiceofholland.com)

Categories